Jak správně vybrat kanekalon?

Teorii máte zmáklou z tutoriálů na jedničku, styling promyšlený a už se nemůžete dočkat, až se do pletení kanekalonových copů pustíte sama. Už chybí jen nakoupit hlavní ingredienci – kanekalon.  Jaký je rozdíl mezi jednotlivými typy? Jak správně vybrat a na co si dát pozor?

BARVA

Vybrat tu správnou barvu není nic složitého. Zrzkám sluší odstíny do zelena nebo do modra, blondýnkám pastelové barvy a pokud jsou vaše vlasy tmavé, vybírejte barvu tak, aby s tou vaší přírodní tvořila zajímavý kontrast. Perfektní, méně extravagantní variantou je pak zvolit některý z přírodních odstínů nebo jednoduše bílou. Máte tak jistotu, že se takový účes bude hodit úplně ke všemu. Chcete ale, aby vaše kanekalonové copy působily opravdu profesionálně? Pak se vyvarujte téhle nejčastější chybě! Nezapomeňtě kromě vámi zvolené barvy přikoupit ještě pramen kanekalonu v odstínu vašich vlastních vlasů. Ve většině případů se vlasy kanekalonovými copy alespoň o třetinu prodlouží. V místě kde vaše vlasy končí tak vznikne nepřirozený přechod na jednobarevný, uměle vypadající cop. Přibliženě 10 cm před tímto bodem je tedy třeba do copu začít po tenkých pramenech přidávat kromě barevnných i přírodní kanekalonové prameny. Pokud přírodní odstín vyberete správně, nikdo nepozná, kde přesně v copu vaše vlastní vlasy končí a z vás se tak stane dlouhovláska s perfektním hárem až po zadek.

MNOŽSTVÍ

Kanekalonové příčesy jsou k dostání v nejrůznejších gramážích. Tou standardní je potom 80 gr.

Pokud máte vlasy delší a hustější, na klasické dva kanekalonové copy do pasu bude stačit jedno celé balení. Tedy polovina barevného odstínu a polovina přírodního. Pokud máte spíše kratší a jemnější vlasy nebo máte v plánu vlasy prodloužit až po zadek, obě balení spotřebujete téměř celá. Obzvláště pokud máte vlasy střižené do rovného mikáda, je třeba přidat velké množství kanekalonu již na začátku.

U malých rasta copánků jich na jednu hlavu vychází přibližně 150. Na takové množství spotřebujete okolo osmi balení kanekalonových pramenů. 

NÁSTROJE A DOPLŇKY

Kadeřnická špička – vytvoření pravidelné pěšinky a konečná úprava.

Tenké silikonové gumičky – zafixování copů na konci.

Pírka a vlásenky – černé na tmavé vlasy a zlaté na světlé. Zamaskování nedokonalostí a nerovností.

Háček na dready – s touhle vychytávkou zvládne i začátečník vytvořit perfektní hladký look! Vlasy si dělají, co chtějí a během pletení každou chvíli ujede pramínek, který pak z copu nevzhledně trčí. Známe to všichni, není to ale ani nic, co by nás muselo trápit. S tímhle šikovným háčkem totiž pramínky do copu na závěr jednoduše zastrkáme. Nevíte, jak na to? Podívejte se na tutoriál na našem instagramu

Kvalitní lak na vlasy o síle alespoň číslo 4 – na závěr je třeba copánky podlél hlavy i v délkách důkldně zafixovat.

Ozdobné kroužky – Pokud chcete výsledný look ještě ozvláštnit, přidejte do copánků ozdobné kroužku. Zvolit můžete buďto jednoduché nebo doplněné o dekorace jako jsou lístečky, hvězdičky a další.

DRUHY KANEKALONU

Syntetický kanekalon

Nejlevnější ale zároveň nejméně kvalitní varianta. Synterický kanekalon je krepatý a na dotek nepříjemný. Konce tohoto druhu kanekalonu je třeba zavařit ve vodě, což vytovří nepřirozený finiš. Tento typ kanekalonu se používá především na zaplétání tenkých rasta copánků, kde se využije právě jeho možnost pro zatavení konců.

Kanekalon jumbo mono braid

Tento typ se se na zaplétání klasických kanekalonových copů používá nejčastěji. Je lehce lesklý a strukturou poměrně věrně připomíná opravdové vlasy. Na dotek je jemný a jeho konce tak není třeba zavařovat. Nehodí se ale jako samostatný příčesek na vytváření ponny tail účesů. Pokud není zapracovaný do pevného účesu, velmi rychle se totiž zacuchá.

Kanekalon ombré

Pro tento typ platí to samé co pro ten předešlý. Díky svému dvoubarevnému nebo tříbarevnému provedení navíc vytovří krásný ombré efekt.